COVID-19 në Shqipëri

1,823,510

Raste në testuara

275,878

Të prekur

272,162

Të shëruar

3497

Të vdekur

COVID-19 në Shqipëri

Today in our country (23 Maj 2022):
Total number of people tested 1,823,510 (63.36% of the population)
Number of infected people 275,878 (15.13% of those tested)
Number of activ cases 222
Number of people tested in 24h 623
Infected in 24 hours/Tested in 24 hours Ratio 2.73%
Number of fatalities for the last 24h 0
Hospitalized 3
New cases for the last 24 hours 44
Number of patients in intensive therapy No information
Number of fatalities 3497
Number of recovered patients 272,162
Youngest age infected 2 months ; oldest age 96 years
Total Population of Albania 2 829 741.

#StaySafe!!!

Në vendin tonë deri më sot (23 Maj 2022)
Numri Total të Testuar 1,823,510 (63.36% e popullsisë)
Numri i të Infektuarve 275,878 (15.13% e totalit të rasteve të testuar)
Numri i rasteve aktive 222
Numri i të Testuarve për 24h 623
Raporti Të infektuar ne 24h/Testime në 24h 2.73%
Numri i Vdekjeve për 24h 0
Të spitalizuar 3
Raste të reja në 24 orët e fundit 44
Numri i Pacientëve në Terapi Intensive Nuk ka informacion
Numri i Vdekjeve 3497
Më i riu i infektuar 2 muaj; më i moshuari 96 vjec
Popullsia Totale 2 829 741.

#Kujdes!!!

Të prekur

275,878 raste të konfirmuar

Fatalitete

3497 persona kanë ndërruar jetë

Raste në terapi intensive

Nuk ka informacion për raste në terapi intensive

Raste të dyshuara

1,823,510 raste te dyshuara.

Raste të shëruar

272,162 raste të shëruarish

Raste të spitalizuar

3 raste të spitalizuar

Të dhëna të përgjithshme

Simptomat më të zakonshme të COVID-19 janë ethet, lodhja dhe kollë e thatë. Disa pacientë mund të kenë dhimbje dhe vuajtje, zënie të hundës, rrjedhje në hundë, dhimbje të fytit ose diarre. Këto simptoma janë zakonisht të lehta dhe fillojnë gradualisht. Disa njerëz infektohen por nuk shfaqin ndonjë simptomë dhe nuk ndjehen keq.
Shumica e njerëzve (rreth 80%) shërohen nga sëmundja pa pasur nevojë për trajtim të veçantë. Rreth 1 nga çdo 6 persona që marrin COVID-19 sëmuren rëndë dhe kanë vështirësi në frymëmarrje.

Të dhënat për Shqipërinë i referohen komunikimeve zyrtare të Institutit të Shëndetit Publik dhe Ministrisë së Shëndetësisë
Për dinamikën e Covid -19 në Kosovë informohu përmes databazës Open Data për Kosovën

Për çdo informacion statistikor dhe jo vetëm na shkruani tek [email protected] ose [email protected]

Aktet Ligjore COVID-19

Në këtë Katalog Dokumentash janë listuar Aktet Ligjore për Situaten e COVID-19.

Të dhëna dhe Artikuj

Sektori Shëndetësi janë listuar artikuj për Shëndetësinë në Shqip.

Link to read articles concerning Health Category in English.

Persona të infektuar me COVID-19
Infected persons with COVID-19

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Të infektuar me COVID-19 në 24h
New Cases with during the last 24h

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Numri total i testimeve COVID-19
Total number of tests

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Numri total i vaksinimeve në 24 h
Total number of vaccination last 24h

Shkarko te dhenat deri ne 13/05/2022

Numri total i vaksinime gjithsej
Total number of vaccination

*Prej dates 29 Dhjetor grafiku përfshin edhe vaksinimet e qytetarëve shqiptarë të kryera jashtë vendit

Shkarko te dhenat deri ne 13/05/2022

Të vaksinuar sipas numrit të dozave
Vaccination according to number of doses

Shkarko te dhenat deri ne 13/05/2022

Të dyshuar VS Të infektuar - 24h with COVID-19
Tested VS Infected last 24 h

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Të vdekur nga COVID-19 sipas muajve
Number of Fatalities from Covid-19 for each month

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Të prekur aktive me COVID-19
Number of active cases with COVID-19

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Shpërndarja ditore e te prekurve aktiv me COVID-19 datë 23/05/2022
Daily distribution of active cases with COVID-19 by districs on 23/05/2022

Spitalizime COVID-19 - gjendja ditore
Hospitalization from COVID-19

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Vdekshmëria nga COVID-19 - 24h
Number of Fatalities from COVID-19 last 24h

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Raporti në perqindje - Testime-Prekshmëri
Percentage ratio Number of Tests-Number of New cases with COVID-19

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Raporti në perqindje - Vdekshmëri-Prekshmëri
Percentage ratio Number of Fatalities-Number of New cases with COVID-19

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Raporti në perqindje - Spitalizime-Të Infektuar Aktiv
Percentage ratio Hospitalized-Active with COVID-19 cases

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Raporti në perqindje - Vdekje-Të spitalizuar 24h
Percentage ratio Fatalities-Hospitalized from COVID-19 last 24h

Shkarko te dhenat deri ne 23/05/2022

Raporti në perqindje - Vdekje-Terapi Intensive 24h*
Percentage ratio Fatalities-Intensive care last 24h

*Grafiku nuk eshte perditesuar pasi nuk ka te dhena mbi numrin e personave ne terapi intensive
The graph is not updated due to lack of information related to patients who require Intensive Care from COVID-19

Shkarko te dhenat deri ne 26/06/2021

COVID-19 në gjithë Botën
Situation of COVID-19 in the world

Zgjidhni shtetin ne hartë për të parë statistika për atë shtet.
Choose the county in the world to find out the statistics of COVID-19 for that country.


Këshilla

Ndiqni disa këshilla që mund të shpëtojnë jetë për të dashurit tuaj.

Si perhapet COVID-19

Mësoni se si përhapet

Mënyra më e mirë për të parandaluar sëmundjen është të shmangni ekspozimin ndaj këtij virusi.
Virusi mendohet se përhapet kryesisht nga personi në person.
Midis njerëzve që janë në kontakt të ngushtë me njëri-tjetrin (brenda rreth 6 këmbësh).
Nëpërmjet pikave të frymëmarrjes të prodhuara kur një person i infektuar kollitet ose teshtit.
Higjena per COVID-19

Merrni masa te ndihmoni vetveten

Pastroni duart shpesh
Lani duart shpesh me sapun dhe ujë për të paktën 20 sekonda, veçanërisht pasi të keni qenë në një vend publik, ose pasi të keni fryrë hundën, kollitjen ose teshtitjen.
Nëse sapuni dhe uji nuk janë të disponueshëm, përdorni një sanitizues dore që përmban të paktën 60% alkool. Mbuloni të gjitha sipërfaqet e duarve tuaja dhe fërkojini ato derisa të ndjehen të thata.
Shmangni prekjen e syve, hundës dhe gojës me duar të palara.
Shmangni kontaktet e ngushta

Shmangni kontaktet e ngushta

Shmangni kontaktin e ngushtë me njerëzit që janë të sëmurë
Vendosni distancën midis vetes dhe njerëzve të tjerë nëse COVID-19 po përhapet në komunitetin tuaj.
Kjo është veçanërisht e rëndësishme për njerëzit që kanë më shumë rrezik të sëmuren.
Image Description

Mbuloni perhapjen e pikave kur kolliteni apo teshtini

Mbuloni gojën dhe hundën me një shami kur kolliteni ose teshtitni ose përdorni pjesën e brendshme të bërrylit tuaj.
Lani menjëherë duart tuaja me sapun dhe ujë për të paktën 20 sekonda. Pastroni duart tuaja me një sanitizues dore që përmban të paktën 60% alkool.

Nëse ndjeni që keni simptoma telefononi 127 nga territori i Republikës së Shqipërisë ose 038 200 80 800 nga territori i Republikës së Kosovës

Edhe një herë një lutje për qytetarët: Mos shkoni menjëherë në spital!

Për çdo informacion statistikor dhe jo vetëm na shkruani tek [email protected] ose [email protected]