2018-05-22 11:52:07 Ndryshimi i fundit: 2018-05-22 11:52:07

Turizmi

Vizitorë të huaj dhe turistë 2013

Open Data Albania po përditëson të dhënat lidhur me vizitorë të huaj dhe turistë që kanë vizituar Republikën e Shqipërisë në vitin 2013. Këto të dhëna bazohen tek informacioni zyrtar i marrë në pikat kufitare të shtetit shqiptar

Sipërfaqet pyjore në km2 në Shqipëri dhe në Botë

Open Data Albania ka kryer një hulumtim lidhur me sipërfaqet pyjore në Republikën e Shqipërisë dhe në botë. Në vitin 1990 e gjithë bota shënonte 41 608 396 km2 sipërfaqe pyjore. Pas 20 vitesh toka rezulton të jetë më pak e pyllëzua

Vizitor sipas Shtetit nga udhëtojnë drejt Shqipërisë për vitin 2012

Open Data Albania po hulumton lidhur me shtetet europiane që kanë pasur numrin më të madh të personave rezident të shteteve në fjalë, që kanë vizituar Shqipërinë gjatë vitit 2012. Të dhënat në hulumtim bazohen tek informacioni i mar

Të ardhurat nga turizmi kulturor 2012

Gjatë vitit 2012 zonat turistike shqiptare si parqet, muzetë dhe Drejtoritë Rajonale të Kulturës Kombëtare (DRKK-të) ashtu si dhe çdo vit tjetër janë vizituar nga turist vendas dhe të huaj. Open Data Albania ka kryer një hulumtim lidhur

Vizitorë të huaj dhe turistë 2012

Open Data Albania po hulumton lidhur me vizitorë të huaj dhe turistë që kanë vizituar Republikën e Shqipërisë në vitin 2012. Të dhënat bazohen tek informacioni zyrtar i marrë në pikat kufitare të shtetit shqiptar. Sipas këtyre të d

Zhvillimi i Turizmit në Shqipëri

Open Data Albania ka kryer një hulumtim mbi zhvillimin e turizmit në Shqipëri gjatë viteve te fundit. Raporti bazohet në të dhënat e Ministrisë së Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve (MTKRS) dhe INSTAT. Treguesit më të rëndësis

Ndihma e Huaj për Shqipërinë Sipas Sektorëve

Open Data Albania ka kryer një hulumtim mbi ndihmën e huaj për Shqipërinë. Të dhënat bazohen në raportin “Ndihma e Huaj në Shqipëri” për vitin 2008, i Departamentit të Bashkërendimit të Strategjive dhe Koordinimit të Ndihmës s

Në ç’plazh të Shqipërisë të (mos) kalojmë pushimet

Nga të dhënat e Institutit të Shëndetit Publik, të botuara në një raport nga “Open Data Albania” bie në sy që plazhe më të pastra janë Borshi, Dhërmiu, Shëngjini, Velipoja e Himara, ndërsa më të ndoturat janë në Durrës, Kava

Mbetjet e ngurta ndër vite

Rritja e vazhdueshme e konsumit, zhvendosjet e popullsisë dhe zhvillimi ekonomik, të pashoqëruara me një administrim të kujdesshëm të mbetjeve, i kanë kthyer ato në një burim të ndotjes së ambientit dhe të sëmundjeve. Në Shqipëri, n

Cilësia e plazheve – indikatorët Fecal Coliforms dhe Intestinal Enterococus

Shqipëria është një vend i bekuar, me një vijë bregdetare prej 316 kilometrash. Përgjatë tij ravijëzohen plot plazhe ranorë e me gurë, duke e kthyer në një nga zgjedhjet e preferuara për kalimin e pushimeve të verës. Megjithatë, z

Vizitore nga Turizmi ne Shqiperi

Numri i vizitoreve qe udhetojne drejt Shqiperise cdo vit eshte ne rritje. Me poshte disa statistika mbi vizitoret turistike ne Shqiperi per periudhen 2005-2010.Sipas statistikave mbi shtetet e Europës importin me i madh i vizitoreve ne Shqiperi