2018-05-22 11:52:07 Ndryshimi i fundit: 2018-05-22 11:52:07

Kreu i Krimeve të Rënda në “sitën” e Vetingut/ Zbardhet pasuria e Sandër Simon

3 vite me pare
share()?>
Të gjithë zyrtarët e sistemit të drejtësisë i janë nënshtruar një kontrolli rigoroz  në tre aspekte.

Në kuadër të procesit të Vettingut, gjyqtarëve dhe prokurorëve u janë verifikuar kontrolli i llogarive bankare, të ardhurat e çdo familjari dhe deri tek pasuritë e paluajtshme.

Në lëvizje është vënë edhe  Drejtoria e Pastrimit të Parave, e cila ka ushtruar kontrolle brenda dhe jashtë vendit për çdo transfertë bankare të kryer prej tyre.

Gjithashtu gjyqtarët dhe prokurët, po “siten” edhe sa i përket pastërtisë së figurës, nëse kanë patur lidhje me persona të inkrimuar.

Tashmë Vettingu ka startuar dhe deri më tani ka prerë “kokat” e dy gjyqtarëve, atij të Kushtetueses Fatos Lulos dhe Gjykatës së Apelit Durrës, Besim Trezhnjeva.

 CNA.al, ka publikuar pasuritë e gjyqtarëve dhe prokurorëve dhe në vijim sjell deklarimin e pasurisë së kreut të Gjykatës së Shkallës së Parë të Krimeve Rënda, Sandër Simoni.

Në vitin 2014 Sandër Simoni është riemëruar nga Këshilli i Lartë i Drejtësisë në krye të Gjykatës së Krimeve të Rënda.

Referuar të dhënave të Open Spending Albania, në vitin 2014, gjyqtari Sandër Simoni ka deklaruar të ardhura nga shtatë burime përfshirë edhe të ardhurat bashkëshortes. Në total pasuria e tij arrin përreth 30 milion lekë.

Ndërsa në vitin 2016, ka deklaruar 8 burime të ardhurash, duke llogaritur këtu edhe përfitimet  e bashkëshortes, por vërehet se ndryshe nga viti 2014, ka një rënie të vlerës së pasurisë që në total shkon rreth 23 milion lekë.

Vitin 2014

Të ardhura nga paga si gjyqtar, 1 699 425 lekë.

Të ardhura nga leksionet si pedagog i jashtëm pranë Shkollës së Magjistraturës, 101 700 lekë.

Të ardhura nga honoraret e mësimdhënies si pedagog i jashtëm në “Albania University”, Fakulteti i Shkencave Shoqërore, 151 200 lekë.

Të ardhura nga honoraret e mësimdhënies si pedagog i jashtëm pranë Universitetit “Marlin Barleti”, Fakulteti i Shkencave Shoqërore, 47 630 lekë

Bashkëshortja, të ardhura nga Departamenti i Ligjit dhe i të Drejtave të Njeriut, Prezenca e OSBE-së në Shqipëri, si drejtuese projekti, 13 663 euro.

Bashkëshortja, të ardhura nga aktiviteti si notere publike, Dhoma e Noterisë Tiranë, 629 494 lekë.

Bashkëshortja, të ardhura nga shitja e një automjeti “Mercedez Benz”, 500 000 lekë.

Kredi bankare, shuma 5 milionë lekë, afati 300 muaj, norma e interesit 3 %, detyrimi financiar i pashlyer, 3 597 100 lekë.

Bashkëshortja, kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë, 10 000 euro, shlyer tërësisht në dhjetor 2014.

Viti 2016

Paga si kryetar gjykate, orët shtesë, paga e 13-të, në shumën 1.755.193 lekë.

Të ardhura nga leksionet si pedagog i jashtëm, përgjegjës stazhi, eskpert pranë shkollës së magjistraturës, pranë Fakukultetit “Gjelogji-Miniera” në shumën 160.150 lekë.

Të ardhura nga honoraret e mësimdhënies si pedagog  i jashtëm në Albania University në shumën 70 592 lekë.

Të ardhura nga angazhimi si ekspert-trjanues i projektit të anti-trafikimit të financuar nga Caritas në vlerën 310.660 lekë.\

Të  ardhura nga honoraret si anëtar i komisionit për mbrojtjen e gjyqtarëve pranë Këshillit të lartë të Drejtësisë në shumën 34.000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si këshilltare ligjore pranë organizatës për siguri dhe bashkëpunim në Evropë,  në shumën 14.595 lekë.

Të ardhura nga aktiviteti privat, zyrë noterie e bashkëshortes, në vlerën 40 493 lekë.

Të ardhura nga kontrata e shërbimit, Akademia Ndërkombëtare eparimeve të Nurembergut në shumën 500 euro.

Kredi bankare për banesë, shuma 5 000 000 lekë, afati 300 muaj, interesi 3 përqind, kësti mujor 23 710 57 lekë, disbursuar me datë 22.12.2005. Është paguar shuma 284.526.84 lekë, ndërsa rezulton pa paguar shuma 3.233.792 lekë./CNA.alMultimedia: City News Albania
Date publikimi: 19-04-2018
Titulli i publikimit: Kreu i Krimeve të Rënda në “sitën” e Vetingut/ Zbardhet pasuria e Sandër Simon
Pershkrim i publikimit: Të gjithë zyrtarët e sistemit të drejtësisë i janë nënshtruar një kontrolli rigoroz në tre aspekte. Në kuadër të procesit të Vettingut, gjyqtarëve dhe prokurorëve u janë verifikuar kontrolli i llogarive bankare, të ardhurat e çdo familjari dhe deri tek pasuritë e paluajtshme.
Download: Array
Kliko ketu per te lexuar artikullin tek media qe e ka publikuar
Dataset-et ne format excel :
    Dataset-et ne format XML, N3 :
      lajm