2021-01-26 13:24:29 Ndryshimi i fundit: 2021-01-26 13:24:29

Skandali, qeveria biznes me Balilin, 850 mijë dollarë tendera pas shpalljes në kërkim

4 vite me pare
share()?>
Më 14 dhjetor 2016 Ambasadori Amerikan Donald Lu i kërkoi publikisht Qeverisë arrestimin e Klement Balilit.

“Si mund të shpjegojmë ndryshe faktin, që trafikanti i paprekshëm i drogës, Klement Balili është ende i lirë?!”, deklaronte kryediplomati amerikan në Tiranë.

Pas kësaj Klement Balili jo vetëm nuk u arrestua, por vetëm dy javë më vonë, më 28 dhjetor, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve i dha kompanisë “Balili Co” 7 mijë dollarë shtesë mbi kontratën 35 mijë dollarëshe për ruajtjen e godinës në Sarandë.

Biznesi i Balilajve me shtetin ka vazhduar, pavarësisht thirrjeve publike të ndërkombëtarëve ndaj qeverisë. Rreth 3 muaj pas thirrjes së ambasadorit Lu, në 3 prill të 2017, zyra e administrim-koordinimit Butrint, një institucion në varësi të Ministrisë së Kulturës, i ka dhënë një tjetër tender kompanisë “Balili Co” me vlerë 70 mijë dollarë. Madje përmes procedurës kërkesë për propozim, pra jo me garë të hapur.

Të dhënat zyrtare nga Thesari i Shtetit tregojnë se gjatë tre viteve të fundit “Balili Co”, kompania e zotëruar nga vëllai i Klement Balilit ka përfituar mbi 850 mijë dollarë tendera publikë.

Kulmi i ironisë është shërbimi i ruajtjes me polici private që Bashkim Balili i ka ofruar prokurorive të rretheve, pikërisht kur vëllai i tij, Klement Balili, ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar për trafik droge.

Kompania e zotëruar nga Bashkim Balili ka marrë parà për të ruajtur prokuroritë në jug të vendit: prokurinë e Sarandës, të Gjirokastrës dhe të Përmetit, sic tregohet edhe nga transaksionet e Thesarit.

Sipas dokumentave të bërë publike nga “Open Data Albania”, për periudhën 2015-2017, kompania “Balili Co” ka përfituar kontrata publike nga një sërë institucionesh shtetërore: Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, Bashkia Sarandë, Prefektura e Qarkut Vlorë, Drejtoria e Peshkimit dhe Akua-kulturës në Tiranë, Spitali i Delvinës, Universiteti Politeknik, Parku i Butrintit, etj.Multimedia: shekulli.com.al
Kategoria e medias: Media elektronike
Date publikimi: 16. 12. 2017
Titulli i publikimit: Skandali, qeveria biznes me Balilin, 850 mijë dollarë tendera pas shpalljes në kërkim
Pershkrim i publikimit: Më 14 dhjetor 2016 Ambasadori Amerikan Donald Lu i kërkoi publikisht Qeverisë arrestimin e Klement Balilit.
Download: Array
Kliko ketu per te lexuar artikullin tek media qe e ka publikuar
Dataset-et ne format excel :
    Dataset-et ne format XML, N3 :
      lajm