2018-05-22 11:52:07 Ndryshimi i fundit: 2018-05-22 11:52:07

Paga Mesatare Mujore Për Të Punësuarit Në Sektorin Privat dhe Shtetëror

9 vite me pare
share()?>

Open Data Albania ka kryer një hulumtim mbi pagën mesatare mujore të një të punësuari në sektorin privat dhe atë shtetëror gjatë 10 viteve të fundit, bazuar në të dhënat e INSTAT.


Nga të dhënat rezulton se paga mesatare sipas llojit të sektorit të ekonomisë ka ndryshuar si më poshtë:


Burimi: INSTAT
Komentet dhe Analiza: ODA


Sikurse mund të shihet edhe nga grafiku, pagën mesatare më të lartë e ka sektori i transportit dhe komunikacionit (39,800 lek), e ndjekur nga sektori i industrisë (39,433 lek), i tregtisë (37,200 lek) dhe nga ndërtimi (36,200 lek). Në vitin 2009, krahasuar me vitin paraardhës vihet re një rritje e pagës mesatare me 23% për sektorin e industrisë, 21% për sektorin e ndërtimit, 16% për sektorin e tregtisë dhe 15% për sektorin e transportit dhe komunikacionit.


Dataset-et ne format excel : Dataset-et ne format XML, N3 :
    Kliko ketu p&er te lexuar artikuj te tjere te ngjashem me kete artikull
    Kontribues: RE
    lajm