2020-10-19 09:40:46 Ndryshimi i fundit: 2020-10-19 09:40:46
I akuzuar se vodhi tokën në Dhërmi, zbardhet pasuria marramendëse e deputetit të PS

Zbardhet pasuria e një prej deputetëve që është vënë së fundmi nën akuzë nga Partia Demokratike, Alket Hyseni. I angazhuar në disa detyra shtetërore të rëndësishme, pjesë e profesionistëve që i bashkohen pushtetit, deputet i ri në legjislaturën e fundit, Hyseni ka një pasuri të konsiderueshme, sipas vetëdeklarimit të depozituar në Inspektoratin e Lartë të Deklarimit, Kontrollit të Pasurisë dhe të publikuar nga “Open Data”.

I akuzuar se vodhi tokën në Dhërmi, zbardhet pasuria marramendëse e deputetit socialist

Zbardhet pasuria e një prej deputetëve që është vënë së fundmi nën akuzë nga Partia Demokratike, Alket Hyseni. I angazhuar në disa detyra shtetërore të rëndësishme, pjesë e profesionistëve që i bashkohen pushtetit, deputet i ri në legjislaturën e fundit, Hyseni ka një pasuri të konsiderueshme, sipas vetëdeklarimit të depozituar në Inspektoratin e Lartë të Deklarimit, Kontrollit të Pasurisë dhe të publikuar nga “Open Data”.

 Pasuria e deputetit Hyseni: 5 shtëpi, 6 garazhe, tokë në bregdet

Në mbledhjen e radhës të grupit parlamentar të Partisë Socialiste është diskutuar edhe çështja e deputetit Alket Hyseni. Ky i fundit akuzohet nga opozita se ka tjetërsuar mbi 11 mijë metra katrorë tokë në Dhërmi. “Dil dhe sqaroje publikisht”, i ka kërkuar kryeministri Edi Rama.

Open Data: Femrat, “te padëshiruara” në drejtimin e shoqërive tregtare publike

Drejtimi i shoqërive tregtare publike në zotërim të bashkive preferon meshkujt në mbi 90 % të rasteve. Ky është treguesi i hulumtitmit që po kryen Open Data Albania lidhur me raportet gjinore në drejtimin e shoqërive publike, duke veçuar ato që zotërohen nga bashkitë.

 TRONDITËSE/ Rritet numri i të dënuarve me Burgim të Përjetshëm

Open Data Albania numrin të të dënuarve në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale, sipas  masave të dënimit, në Republikën e Shqipërisë, gjatë periudhës kohore Janar 2013- Janar 2017. Analiza është realizuar për të dënuar në katër kategori dënimesh, të dënuar me dënim të përjetshëm

Shteti po dorëzohet në duart e privatëve. Janë 231 kontrata të Partneritetit Publik-Privat që rëndojnë mbi xhepat e shqiptarëve Shteti po kalon në administrimin e privatëve, ndërsa fatura financiare po rëndon xhepat e shqiptarëve. Numërohen 223 kontrata koncesionare dhe të Partneritetit Publik Privat PPP, të cilat janë lidhur ndër vite me një vlerë prej 504.8 miliardë lekë.

Informaliteti , qeveria, biznesi dhe konsumatorët

Është interesante të analizohet dinamika e sektorit informal të ekonomisë në raport me politikat fiskale të qeverise gjatë katër viteve të fundit. Në fakt, qysh në debatet publike përpara zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2013 kur u prezantua ajo që në shtyp u përcoll si ‘taksë e ndershme’, komuniteti i biznesit, në përputhje me madhësinë e fushësn së veprimtarisë ekonomike, filloi të moderojë pozicionimin e vet. 

Të gjitha konçensionet, 661 trilion lekë për 231 kontrata në vite, kryeson energjia

Numërohen 223 kontrata konçensionare dhe të Partneritetit Publik Privat PPP, të cilat janë lidhur ndër vite me një vlerë prej 504.8 mld lekë. Ndërsa për vitin 2018 janë 8 kontrata të reja. Në total këto kontrata e kanë faturën 661.594.257.243 lekë. Open Data Albania ka hulumtuar mbi kontratat koncesionare apo të partneritetit Privat Publik (PPP), të cilat janë lidhur ndër vite.

“PPP-ja” e Edi Ramës gllabëron 504 miliardë lekë

Shteti shqiptar ndër vite ka transferuar pronat publike në duar të privatit përmes dy mënyrave, dhënie me koncesion, ose Partneritet Publik Provat. Marrëveshjet disavjeçare arrijnë 223 kontrata koncesionare dhe të Partneritetit Publik Privat me një vlerë prej 504,8 miliardë lekësh. Ndërsa për vitin 2018 janë 8 kontrata të reja. Në total këto kontrata e kanë faturën 661,594,257,243 lekë.

Shifrat/ Partneriteti i Edi Ramës me privatët gllabëron 504 miliardë lekë

Shteti shqiptar ndër vite ka transferuar pronat publike në duar të privatit përmes dy mënyrave, dhënie me koncesion, ose Partneritet Publik Provat. Marrëveshjet disavjeçare arrijnë 223 kontrata koncesionare dhe të Partneritetit Publik Privat me një vlerë prej 504,8 miliardë lekësh. Ndërsa për vitin 2018 janë 8 kontrata të reja. Në total këto kontrata e kanë faturën 661,594,257,243 lekë.

Nuk ndalet Rama, jepen edhe 10 koncesione të tjera, pas 223 kontratave në 4 vite

Edhe pse Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin e pak ditëve më parë për Shqipërinë ripërsëriti thirrjen ndaj qeverisë që të ndalojë aplikimin e skemës së PPP-ve (Partneritet Publik Privat), Rama duket se nuk ka ndërmend të ndalet.

Shifra e çmendur, 661.5 miliardë lekë i paguajmë Ramës për koncesionet me taksa, Open Data: Lista e 243 kontratave

Open Data Albania ka hulumtuar mbi kontratat koncesionare apo të partneritetit Privat Publik PPP, të cilat janë lidhur ndër vite. Hulumtimi bazohet tek të dhëna për kontratat apo marrëveshjet koncesionare sipas një evidentimi të bërë në dokumentin Relacioni për Projekt Buxhetin e Shtetit 2018. Kontratat janë ndarë sipas sektorëve ekonomik.

Nuk ndalet Rama, jepen edhe 10 koncesione të tjera, pas 223 kontratave në 4 vite

dhe pse Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin e pak ditëve më parë për Shqipërinë ripërsëriti thirrjen ndaj qeverisë që të ndalojë aplikimin e skemës së PPP-ve (Partneritet Publik Privat), Rama duket se nuk ka ndërmend të ndalet. Vetëm për vitin në vazhdim, 2018, janë 6 kontrata koncesionare të reja pritet të lidhen në sektorin e transportit, me një vlerë totale që arrin në 140.6 miliard lekë të reja.