2020-10-19 09:40:46 Ndryshimi i fundit: 2020-10-19 09:40:46
Borxhi publik kap majën më të lartë: 382 mijë lekë për person

Qeveria shqiptare ka marrë në emër të çdo qytetari një borxh prej 382 650 lekësh. Borxhi për frymë ka ardhur në rritje të vazhdueshme që prej vitit 2010, edhe pse ritmi i rritjes së tij është më i ulët për vitet 2016-2017. Në terma absolutë, viti 2017 do të shënojë vlerën më të lartë të këtij treguesi me 382 650 lekë, apo 56% më shumë së në 2010-ën.

Borxhi publik në stratosferë, 3 mijë euro për çdo shqiptar në 2017

Gjatë vitit 2017, çdo qytetar në Shqipëri parashikohet të mbartë një borxh prej 382.650 lekësh. Shifra është publikuar nga “Open Data”, në studimin e së cilës evidentohet se viti 2017 pritet ta gjejë vendin tonë me 24.7 miliardë lekë më shumë borxh se në 2016.

1 miliardë lekë kursime nga rrogat ndër vite? Ja çfarë deklaronte Peza në 2013

Blerja e rreth 1% aksione në një bankë të nivelit të dytë nga deputeti i Partisë Socialiste, Alfred Peza në emër të gruas së tij, ka shkaktuar një zhurmë të madhe në rrethet mediatike.

Borxhi publik kap nivelin më të lartë: 382 mijë lekë për person

Qeveria shqiptare ka marrë në emër të çdo qytetari një borxh prej 382 650 lekësh. Borxhi për frymë ka ardhur në rritje të vazhdueshme që prej vitit 2010, edhe pse ritmi i rritjes së tij është më i ulët për vitet 2016-2017. Në terma absolutë, viti 2017 do të shënojë vlerën më të lartë të këtij treguesi me 382 650 lekë, apo 56% më shumë së në 2010-ën.

Infrastructural Investments Plummet

As the full financial data on government spending over 2016 are becoming available, the effects of the government’s policy to focus on “urban requalification” rather than investment into the deteriorating Albanian infrastructure are becoming visible.

Open Data: Shoqëri Biznesi që funksionojnë si Universitete Jo publike, Dhjetor 2016

Open Data Albania ka hulumtuar mbi shoqëri biznesi që veprojnë si Institucione të Arsimit të Lartë apo Universitete Jo Publike. Të dhënat janë marrë nga databaza e Qendrës Kombëtare të Regjistrimit.

Open Data: Nga 2014-a deri në 2015-ë janë dyfishuar dënimet për gratë

Open Data Albania po hulumton mbi trendin e kriminalitetit të femrave në Shqipëri në vitet 2014 dhe 2015 bazuar në të dhëna të Vjetarëve Statistikorë të Ministrisë së Drejtësisë. Të dhënat detajohen në numër grash dhe vajzash të dënuara sipas veprës penale apo nenit konkret. Kriminaliteti i femrave sipas Vendimeve Gjyqësore përbën çdo vit tre  deri tetë përqind të totalit të kriminalitetit.

Borxhi publik kap majën më të lartë: 382 mijë lekë për person

Qeveria shqiptare ka marrë në emër të çdo qytetari një borxh prej 382 650 lekësh. Borxhi për frymë ka ardhur në rritje të vazhdueshme që prej vitit 2010, edhe pse ritmi i rritjes së tij është më i ulët për vitet 2016-2017. Në terma absolutë, viti 2017 do të shënojë vlerën më të lartë të këtij treguesi me 382 650 lekë, apo 56% më shumë së në 2010-ën.

Borxhi publik, ja sa do të paguaj një person në 2017-ën

Qeveria shqiptare ka marrë në emër të çdo qytetari një borxh prej 382 650 lekësh. Borxhi për frymë ka ardhur në rritje të vazhdueshme që prej vitit 2010, edhe pse ritmi i rritjes së tij është më i ulët për vitet 2016-2017.

Borxhi publik në vitin 2017, 380 mijë lekë për çdo person

Qeveria shqiptare ka marrë në emër të çdo qytetari një borxh prej 382 650 lekësh. Borxhi për frymë ka ardhur në rritje të vazhdueshme që prej vitit 2010, edhe pse ritmi i rritjes së tij është më i ulët për vitet 2016-2017.

Open Data: Ja si ka ndryshuar në vite borxhi publik në Shqipëri

Open Data Albania po hulumton mbi nivelin e parashikuar për Borxhin Publik për Frymë në vitin 2017. Të dhënat janë analizuar në formë krahasimore për periudha 2010-2017.

Në Shqipëri, vdekshmëria e fëmijëve më e larta në Ballkan

Open Data Albania po përditëson të dhëna lidhur me vdekshmërinë e fëmijëve të moshës 0 deri 5 vjeç me vitet 2013-2015. Këto të dhëna janë marrë nga databaza e Bankës Botërore dhe raportojnë normën e fëmijëve që vdesin në këtë moshë në raport me çdo njëmijë lindje.

Gjenerata e frikshme! 89 të mitur të dënuar për vrasje në dekadën e fundit

Në dekadën 2005-2015 janë dënuar nga gjykatat penale 5696 të mitur. Viti me më shumë raste të miturish nën dënim është viti 2012 me 883. Mesatarja e të miturve të dënuar çdo vit është 570 raste çdo vit.