2018-05-22 11:52:07 Ndryshimi i fundit: 2018-05-22 11:52:07
Pas studimeve në Francë, vajza e Lindita Nikollës nis punën në Bankën e Shqipërisë

Vajza e vetme e ish-ministres së Arsimit dhe Sportit, Livia Nikolla pasi ka mbaruar studimet në Francë ka nisur punë si Specialiste në Departamentin e Stabilitetit Financiar në Bankën e Shqipërisë.

Zbardhen milionat e grave ministre të qeverisë Rama, ja kush ka mijëra euro e shtëpi në Francë

Publikimet e fundit në Para dhe Pushtet zbardhin se sa kanë fituar në një vit gratë ministre në kabinetin Rama, ku punojnë bashkëshortët dhe fëmijët e tyre.

Brahaj: Bamirësia në fushatë, korrupsion elektoral

Për Aranita Brahaj nga Open Data Albania bamirësia në fushtë elekorale nga politikanë është një korrupsion elektoral.

Komunizmi ka rënë, por PPSH dhe PKSH mbahen me taksat e shqiptarëve

Partinë e Punës kemi menduar se e kemi rrëzuar në vitin 1990 bashkë me sistemin komunist një-partiak, ku vetëm partia me këtë emër kishte pushtetin dhe votohej; por e kemi gabim sepse përveçse vazhdojmë ta kemi një parti të tillë, edhe e financojmë nga buxheti i shteti rregullisht.

Ja ministrja e cila ka 16 llogari bankare në familjen e saj!

Open Data Albania ka publikuar deklarimin e pasurisë së Ministres së Ekonomisë Milva Ekonomi . Në deklarimin e pasurisë Ekonomi ka përfshirë edhe të ardhurat nga familja e saj, rroga, pensione dhe kursime.

Pesë koncesionet e fshehta të qeverisë gjatë kohës së zgjedhjeve

Kur e gjithë Shqipëria ishte e kapluar nga ethet elektorale të zgjedhjeve të 25 qershorit, qeveria ka vijuar punën e saj, në atë çfarë e karakterizuar qartë gjatë katër viteve në dhënien e koncesioneve. Vetëm për qershorin dhe korrikun janë në proces prokurimi 5 koncesione.

Zbardhen deklaratat: Ja pasuria e 10 ministreve dhe ish-ministreve të Ramës

Open Data Albania ka bërë publike deklaratat e pasurive për vitin 2016 të Mimi Kodhelit, Lindita Nikollit, Milena Haritos, Ermonela Felaj, Mirela Kumbaros, Klajda Gjosha, Milva Ekonomi, Eglantina Gjermeni, Ogerta Manastirliu dhe Olta Xhaçka.

Ja pasuria e 10 ministreve dhe ish-ministreve të Ramës

Zbardhen pasuritë e 10 ministreve dhe ish-ministreve të qeverisë Rama. Open Data Albania ka bërë publike deklaratat e pasurive për vitin 2016 të Mimi Kodhelit, Lindita Nikollit, Milena Haritos, Ermonela Felaj, Mirela Kumbaros, Klajda Gjosha, Milva Ekonomi, Eglantina Gjermeni, Ogerta Manastirliu dhe Olta Xhaçka.

Zbardhet pasuria e ministrave dhe ish-ministrave të Ramës (Deklaratat)

Open Data Albania ka bërë publike deklaratat e pasurive për vitin 2016 të Mimi Kodhelit, Lindita Nikollit, Milena Haritos, Ermonela Felaj, Mirela Kumbaros, Klajda Gjosha, Milva Ekonomi, Eglantina Gjermeni, Ogerta Manastirliu dhe Olta Xhaçka

Njihuni me pasurinë e Guvernatorit të BSH, Gent Sejko

Drejtori Ekzekutiv i Bankes se Shqiperise i cili mori detyren me 5 shkurt 2015, rezulton me nje pasuri te konsiderueshme ne prona dhe te holla, te vena kryesisht para se te merrte postin aktual.

Gratë në kontratat publike-Bashkitë, vetëm 5 % i kanë fituar sipërmarrëset

Edhe pse është shënuar një rritje e bizneseve që drejtohen nga gratë, përsëri  në pjesëmarrjen e prokurimeve publike ato zënë një vend modest. Sipas  një analizë të bërë nga Open Data Albania, gjatë periudhës korrik 2015 deri 31 janar 2016, bashkitë në vend kanë përfunduar gjithsej 4820 tendera, nga të cilët  me shpallje fituesi, subjektet nën pronësi të femrave janë fituese në 256 kontrata (tender) ose në 5% të totalit.

PërtëFol/ E ftuar Aranita Brahaj

Bizneset që zotërohen apo drejtohen nga gratë rezultojnë më efiçente në përdorimin e fondeve publike.

130 mijë USD - Si e financon Rilindja biznesin privat të Zana Çelës

Fondet që ka përfituar në dy vite OJF-ja private e drejtoreshës së TKOB-së, Zana Çela janë të barabarta me buxhetin vjetor të institucionit që ajo drejton.