2020-10-19 09:40:46 Ndryshimi i fundit: 2020-10-19 09:40:46
Fitues Hackathon Albania 2012 - Maratona Shqiptare e Inteligjencës dhe Kreativitetit

Instituti Shqiptar i Shkencave (AIS), organizoi në datë 15 dhjetor Hackathon Albania 2012. Kjo maratonë e inteligjencës dhe kreativitetit zhvillohet për herë të dytë në vendin tonë si pjesë e projektit Open Data Albania.

Dëmi ekonomik - Analizë në Datathon Day in Tirana 2011

Çdo vit Institucioni i Kontrollit të Lartë të Shteti publikon raporte auditimi për administratën e cila menaxhon para të buxhetit të shtetit. Ky raport përmban të dhëna tepër interesante për sa i takon dëmit ekonomik që administrata shkakton me menaxhim të parregullt e deri korruptiv të fondeve.

Aplikant nga Kosova ne Datathon Day in Tirana 2011

Open Datathon Albania – Hackathon Day in Tirana 2011 pati impakt dhe interes të lartë në komunitete të të rinjve inteligjent dhe kreativ në Republikën e Shqipërisë e më gjerë edhe në Republikën e Kosovës.

Fitues të Open Datathon Albania – Hackathon Day in Tirana

Ne rrjedhën e Hackathoneve botërore, Open Datathon Albania është një mbledhje e studenteve, profesionistëve, aktivistëve social për te shkruar aplikime, për te liruar te dhëna, krijuar visualizime dhe botuar analiza duke përdorur te dhënat e hapura. Kjo behet me qellim qe të tregohet suport dhe te nxitet adoptimi i politikave për te dhëna te hapura nga Qeveria dhe institucionet kombëtare e lokale.

Ndarja e çmimeve në Open Datathon Albania – Hackathon Day in Tirana

Instituti Shqiptar i Shkencave organizoi për herë të parë në Shqipëri një event  të rëndësishëm dhe tepër inovativ: Open Datathon Albania – Hackathon Day in Tirana. Kjo Maratonë e Open Data dhe Open Knowledge është një ngjarje tepër e rëndësishme e shumë kryeqyteteve Evropiane.

Prezantim në Universitetin Luigj Gurakuqi - Shkodër

Universiteti “Luigj Gurakuqi” në Shkodër dhe Instituti Shqiptar i Shkencave, në kuadër të aktiviteteve Open Data Albania në Universitete kanë realizuar prezantimin “Përdorimi i Metodologjisë Open Data në Kërkimin Shkencor”

Prezantim ne Universitetin Aleksandër Xhuvani – Elbasan

Projekti Open Data Albania u prezantua se fundmi edhe në një nga universitetet më me traditë ne vendin tonë, Universiteti Aleksandër Xhuvani ne Elbasan. 

Prezantim mediatik i Open Data Albania në Universitete

Open Data Albania ka prezantuar se fundmi nismën për ODA ne Universitete. ODA në Universitete vjen si rrjedhoje e  impaktit të mire te deritanishëm te këtij projekti tek publiku dhe media.

Open Data Albania atraktive për Lajme për Biznesin (Bussiness News) nga Shqipëria

Open Data Albania rezulton të jetë një nga projektet dhe websitet më tërheqëse për të dhëna në dobi të biznesit në Shqipëri. Shumë website të specializuara për të publikuar Business News mbi Ballkanin tashmë publikojnë në mënyrë të vazhdueshme artikuj të Open Data Albania. 

Open Data Albania prezantohet në Open Government Data Camp 2011

Open Data Albania – një projekt  për transparence dhe inovacion u prezantua me sukses ne një event te rëndesishem ndërkombëtar si Open Government Data Camp 2011 http://ogdcamp.org/.

Konferenca

Open Data Albania është një nismë e re që përqafon parimet e të dhënave të hapura për Shqipërinë. Më 22 qershor 2011 u mbajt në Tiranë konferenca prezantuese  "Open Data në Shqipërii".

Open Data Albania përzgjidhet ndërmjet gjigandëve të Data.Gov

Open Data Albania ka kënaqësinë t’Ju njoftojë se projekti ynë për Inovacion dhe Transparencë tashmë po konkurron suksesshëm në mediume shkencore ndërkombëtare përkrah gjigandëve të Data.Gov.

Open Data në Universitete

Gjatë muajve të funksionimit ODA është përcjellë me interes edhe nga Studente dhe Stafe Akademike te Universiteteve Shqiptare.  Konkretisht ODA është konsideruar si burim shkencorë dhe Metodologji për Hartimin e Temave për mbrojtje Diplome në disa Departamente Shkencore e Profesionale.