2020-10-19 09:40:46 Ndryshimi i fundit: 2020-10-19 09:40:46

"Balilajt", si u dhanë 9.2 milionë lekë për kompaninë e familjes

Balilajt “ruajnë” institucionet kryesore të vendit, si u dhanë 9.2 milionë lekë për kompaninë e familjes

Balilajt “ruajnë” institucionet kryesore të vendit, si u dhanë 9.2 milionë lekë për kompaninë e familjes

Balilajt “ruajnë” institucionet kryesore të vendit, si u dhanë 9.2 milionë lekë për kompaninë e familjes

Kompania e familjes së Klement Balilit, i njohur si “Eskobari i Ballkanit” dhe një ndër personat më të kërkuar nga Policia shqiptare, ka marrë në ruajtje institucionet kryesore të vendit, përfshirë këtu edhe prokuroritë që duhet ta hetojnë atë. Në emër të kompanisë “Balili-KO” vazhdojnë të lëvrohen miliona lekë nga thesari i shtetit.

Hulumtimi/ 17 shkolla në Tiranë jepen me koncesion, të gjitha kostot e projektit

“Open Data Albania” ka hulumtuar mbi ndërtimin me koncesion si Partneritet Publik Privat, të shtatëmbëdhjetë shkollave në bashkinë e Tiranës.  Afati për realizimin e objektit koncesionar parashikon 18 muaj për ndërtimin dhe vënien në funksion të projektit dhe 7 vite për mirëmbajtje të objekteve infrastrukturë shkollore.

Kush ia la Balilit në ruajtje Parkun Kombëtar të Butrintit?

Çështja Balili u hap sërish si debat politik. Ishte Erion Braçe ai që akuzoi në Parlament se ish-ministri i LSI, Panariti i ka dhënë 20 ha tokë Klement Balilit, i njohur si baroni i drogës dhe në kërkim policor prej një viti.

Balilajt “ruajnë” shtetin, si u dhanë 9.2 milionë lekë për kompaninë e familjes

Kompania Balili ruan Prokurorinë, publikohen faturat e shërbimit të sigurisë

Pavarësisht hetimeve, kompania Balili vazhdon të marrë pagesat e rregullta nga shërbimet që i jepen institucioneve shtetërore. Kompania e sigurisë, ka marrë përsipër të ruajë Prokurorinë e Sarandës dhe Gjirokastrës por dhe objekte të tjera. 

Shteti pagoi Balilin; tendera e kontrata pas shpalljes në kërkim

Më 14 dhjetor 2016 Ambasadori Amerikan Donald Lu i kërkoi publikisht Qeverisë arrestimin e Klement Balilit.  “Si mund të shpjegojmë ndryshe faktin, që trafikanti i paprekshëm i drogës, Klement Balili është ende i lirë?!”, deklaronte kryediplomati amerikan në Tiranë.

Kompania “Balili & co”, e cila administrohet nga vëllai i Klemend Balilit, ka kryer 297 transaksione me vlerë 940 milionë lekë, kjo të paktën sipas të dhënave të Open Data. Kompania në fjalë merret me

Kompania “Balili & co”, e cila administrohet nga vëllai i Klemend Balilit, ka kryer 297 transaksione me vlerë 940 milionë lekë, kjo të paktën sipas të dhënave të Open Data. Kompania në fjalë merret me sigurinë fizike të institucioneve dhe ajo që të bën përshtypje është fakti se mes kontratave të shumta është edhe ajo me Prokurorinë e Sarandës dhe atë Gjirokastrës, të cilat kanë lidhur marrëveshje me “Balili & Co”.

Balilajt “ruajnë” shtetin/ 94 milionë lekë për kompaninë e familjes

Kompania e familjes së Klement Balilit, i njohur si “Eskobari i Ballkanit” dhe një ndër personat më të kërkuar nga Policia shqiptare, ka marrë në ruajtje institucionet kryesore të vendit, përfshirë këtu edhe prokuroritë që duhet ta hetojnë atë. Në emër të kompanisë “Balili-KO” vazhdojnë të lëvrohen miliona lekë nga thesari i shtetit.

I kujt partie është Balili? Kontratat e reja implikojnë edhe socialistët

Kontrata të tjera të fituara nga familja e të ashtuquajturit “Eskobari i Ballkanit” kanë dalë në media. Bëhet fjalë për ato të nënshkruara nga “Balili & co”, kompani që administrohet nga Bashkim Balili, vëllai i Kelmend Balilit. Të enjten, Bako Balili u denoncua në parlament si përfitues i fondeve publike nga Ministria e Bujqësisë, në kohën kur drejtohej nga Edmond Panariti.

Balili është në kërkim, por shteti shqiptar i paguan 940 milion lekë kompanive të tij

Klement Balili i njohur si baroni i drogës është në arrati prej një viti, por në emër të kompanisë së familjes së tij, Balili-Ko vazhdojnë të lëvrohen miliona lekë çdo vit nga Thesari i Shtetit.  Të dhënat janë publikuar nga Open Data tregojnë se Shoqëria e Sigurimit dhe Ruajtjes Fizike “Balili-Ko” në pronësi të Bashkim Balilit, për vitin 2016 ka përfituar 94 236 818 lekë (të reja) transaksione nga buxheti i Shtetit.

SKANDALI/ Balilajt “rojet e sigurisë” së shtetit të Edi Ramës, 94 milionë lekë përfitoi kompania e Eskobarit

Mazhorancës duket se po i kthehet në bumerang interpelanca Braçe-Peleshi, ku sulmuan ish-ministrin e LSI për prona të dhuruara për familjen Balili, ndërkohë që kishim të bënim me një VKM, të firmosur nga vetë kryeministri Rama. Por përveç kësaj, qeverisë tashmë i ka plasur në derë një tjetër megaskandal. Kështu, kompania e familjes së Klemend Balilit, i cilësuar si “Eskobari i Ballkanit” nga DEA amerikane, ka marrë në ruajtje institucionet kryesore të vendit, përfshirë këtu edhe prokuroritë që duhet ta hetonin atë.