2021-01-26 13:24:29 Ndryshimi i fundit: 2021-01-26 13:24:29
Zbardhet pasuria e 6 kryepolicëve në vend/ Ja kush është më i pasuri

Ata që do të kalojnë të parët në sitën e kontrollit të Policisë do të jenë 300 oficerë me grada të larta, duke nisur nga vetë kreu i Policisë së Shtetit, Haki Çako. Kështu do të kontrollohen pasuritë e drejtuesve të policisë në gjithë vendin.

Kjo është pasuria e Sekretarëve të Përgjithshëm të ministrive

Sa te pasur jane sekretaret e pergjithshem te ministrave? AIS, organizatë jo qeveritare, në kuadër të Projektit Money, Government and Politics (Para, Qeverisje dhe Politikë) në Portalin Spending Data Albania (shpenzime transparente për Shqipërinë) ka shtuar një kategori të re informacioni. Kategoria përmban të dhëna për deklarime të pasurisë dhe interesave ekonomike, për Sekretar të Përgjithshëm të Ministrive.

Me një pasuri që shkon deri në 5.5 milion euro, ky është kryebashkiaku më i kamur në Shqipëri

Vlera e pasurisë së tij të paluajtshme kap një vlerë mbi 5.5 milion euro. Edhe pse kryebashkiaku i një bashkie të vogël, Gjon Gjonaj, rezulton si një ndër kryebashkiakët më të pasur në Shqipëri. Pasuria e tij buron nga veprimtari të mëparshme në fushën e biznesit. Në deklaratën fillestare të pasurisë, duke iu referuar të dhënave të përditësuara nga Open Data, kryetari i Bashkisë së Pukës, Gjon Gjonaj, deklaron se është pronar i gjysmës së Hotel-Turizmit të Pukës me vlerë 1 650 000 euro si dhe pronar me 50 % i një magazine frigorifer, me sipërfaqe 10 mijë m2, në Kurbin të Laçit, me vlerë 1 450 000 euro, bën me dije Report TV.

Të punësuar në sektorin publik, buxhetuar për vitin 2018

Open Data Albania po përditëson të dhënat në lidhje me numrin e të punësuarve në institucionet buxhetore për vitin 2018. Të dhënat janë marrë nga tabelat shoqëruese të ligjit për buxhetin e shtetit 2018. Insitucionet Buxhetore janë ministritë, drejtoritë në vartësi të drejtpërdrejtë apo institucionet e pavarura dhe ato kushtetuese. Pagat e tyre mbulohen nga Buxheti i Shtetit.  Në vitin 2018, sipas ligjit nr.109/2017 për buxhetin e shtetit, në institucionet buxhetore të Republikës së Shqipërisë do të jenë të punësuar 81 753 (tetëdhjetë e një mijë e shtatëqind e pesëdhjetë e tre) punonjës. Krahasuar me vitin 2017, për totalin kemi një rritje me vetëm 40 punonjës.

Zbardhen pasuritë e 5 kryepolicëve, ja kush është më i pasuri

Të parët do të jenë 300 oficerë me grada të larta për spastrimin e policisë nga korrupsioni. Kontrolli do të nisë me drejtorin e Përgjithshëm Haki Çako.

MShMS, Ministria e dytë me peshën më të lartë të shpenzimeve

Sipas disa të dhënave të publikuara nga Open Data Albania lidhur me shpërndarjen e buxhetin sipas institucioneve për vitin 2018, rezulton se Ministria me peshën më të lartë ndaj totalit të shpenzimeve të institucioneve është Ministria e Financave dhe Ekonomisë, me 60.8 miliardë lekë të parashikuar për këtë institucion, 22% e totalit të shpenzime. Ndërkohë, Ministria e dytë me peshën më të lartë të shpenzimeve është Ministria e Shëndetësisë dhe e Mbrojtjes Sociale me 60.1 miliardë lekë. Në këtë Ministri, zërat e shpenzimeve janë: Planifikimi, Menaxhimi dhe Administrimi; Shërbimet e Kujdesit Parësor; Shërbimet e Kujdesit Dytësor; Shërbimet e Shëndetit Publik; Shërbimi Kombëtar i Urgjencës; Përkujdesi Social; Përfshirja Sociale dhe Rehabilitimi i të Përndjekurve Politik.

Punonjësit në sektorin publik, Open Data publikon të dhënat për 2018/ Tkurrjet dhe shtesat

Gjatë vitit 2018 në institucionet e Shqipërisë përfshirë ministritë, axhensitë qeveritare apo edhe institucionet e pavarura dhe ato kushtetuese do të punësohen 81.753 punonjës. Lajmi është bëri i ditur nga Open Data Albania e cila po përditëson të dhënat në lidhjet me numrin e të punësuarve në institucionet buxhetore për vitin 2018, që nënkupton se pagat e tyre mbulohen nga Buxheti i shtetit.

Investigimi/ Tenderat që fshihen pas pemëve që mbjell Veliaj

“Negocime te drejtpërdrejta. Kontrata pa garë”. Ky është konstatimi që bën “Open Data Albania” një forum ku denoncohen abuzime me paratë publike në tendera dhe koncesione.

A ka fshehur para ‘nën dyshek’ Haki Çako sa ishte Drejtor i Përgjithshëm i Policisë?

Prej muajsh mediat dhe shoqëria shqiptare janë duke u marrë me pyetjen e madhe se a ka marrë para Tahiri nga Habilajt dhe nëse po, sa ka marrë, por deri më sot askush nuk është kujtuar që të merret me ish-Drejtorin e Përgjithshëm Haki Çako.

SA DO TË JETË BORXHI PUBLIK PËR CDO NJERI NË 2018-ËN, PUBLIKOHEN SHIFRAT

Open Data Albania po hulumton mbi treguesin e kostove të borxhit për frymë. Në vlerë absolute borxhi për frymë në 2018-ën përllogaritet të jetë 395,015 lekë. 

Publikohen të dhënat: Ja cili është kryebashkiaku më i pasur dhe ai më i varfër në vend

“Open Data Albania” ka renditur Kryebashkiak të Zgjedhur për mandat drejtues 2015-2019, sipas vlerave për të ardhura të deklaruara për vitin 2016. Analiza përkon vetëm me të ardhura të gjeneruara gjatë 12 muajve të vitit 2016 dhe të deklaruara pranë Inspektoratit përkatës. 

Kush është kryebashkiaku më i paguar në vend, ia kalon edhe Veliajt

Nuk është Erion Velija kryebashkiaku më i paguar në vend edhe pse drejton bashkinë më të madhe në republikë. Erion Veliaj rendiet i dyti në listë por vendin e parë e zë kryebashkiaku i Lushnjes. Përgjatë një viti nga pagat dhe shpërblimet ka siguruar 1.7 milionë lekë, ndërsa Veliaj në po të njëjtin vit ka përfituar 1.555 milionë lekë.

Sekretari i Ramës me apartament në Romë, pjesë e dy bordeve shtetërore dhe INSIG-ut

Sekretari i Përgjithshëm i Kryeministrisë, Engjëll Agaçi, rezulton të ketë në pronësi një apartament në Romë, Itali. Të dhënat janë bërë publike nga Open Data Albania, ku thuhet se sekretari i Kryeministrit Edi Rama zotëron një apartament në Romë, 4+1+1, vlera e të cilit shkon deri në 140 000 euro.