2020-10-19 09:40:46 Ndryshimi i fundit: 2020-10-19 09:40:46
Borxhi i jashtëm jashtë kontrollit, rritet me 331 milionë euro në tre muaj, ja grafiku që nga viti 2007

Borxhi i jashtëm del jashtë kontrollit. Të dhëna shqetësuese pasqyrohen në grafikun për nivelin e borxhit që nga viti 2007, ku vihet re se gjatë muajve të parë borxhi është rritur me 331 milionë euro. Shifrat janë bërë publike nga “Open Data Albania”, organizatë e cila ka analizuar ecurinë e borxhit të 

“Shpërthen” koncesioni në Tiranë, 15 milionë euro për 5 shkolla

Bashkia do të dorëzojë te privati për 8 vite e 6 muaj disa objekte shkollore. Detajet e kontratës dhe parashikimet e projektit me fitim 6,2 % në vit Bashkia e Tiranës ndodhet në përfundim të procedurave për koncesionin për përmirësimin e një pjese të infrastrukturës arsimore. Në kuadër të Partneritetit Publik-Privat, ky koncesion do të jetë i formës PBOTM (Projektim, Financim, Ndërtim, Mobilim, Mirëmbajte, Mbikëqyrje dhe Kolaudim) për pesë objekte arsimore në zonën nr.1 të Bashkisë së Tiranës. Kostoja e vlerësuar e projektit, njëkohësisht fond limit për këtë tenderim është 1.940.859.276 lekë pa TVSH (rreth 15 milionë euro). Sipas të dhënave të dosjes, të publikuara nga “Open Data”, burimi i financimit do të jetë Bashkia e Tiranës dhe Ministria e Arsimit Sportit dhe Rinisë. Kohëzgjatja e kontratës së Partneritetit Publik-Privat do të jetë: 8 vjet e 6 muaj. 

Apartamente, prona, makina…njihuni me gjyqtarët që janë pasuruar me para dhuratë

Gjyqtarët shqiptarë vijojnë të befasojnë me deklaratat e pasurive. Gjyqtarja e Gjykatës Administrative e Shkallës së Parë të Tiranës, Mimoza Brahimi, rezulton se ka marrë një kredi me vlerë 42 700 euro, për blerjen e një automjeti Tuareg, bashkëshorti i saj blen makinë Smart me vlerë 11 mijë euro, ndërsa djali i tyre motor Yamaha 4 000 euro.

Veliaj jep edhe pesë shkolla të tjera me koncesion klientelës

Është shpallur fituesi i tenderit për ndërtimin me koncension të 5 shkollave në Tiranë. Në faqen online të Open Data janë publikuar të dhënat ku thuhet se: Ky tender është fituar nga bashkimi i operatorëve “Agikons shpk”; “Met engeneering” dhe “Zenit & co shpk”. 

Konçesionet PPP, gropa që mbushet me paratë e Shqiptarëve

Statistikat zyrtare përgënjeshtrojnë mashtrimin e madh të radhës nga ana e qeverisë Rama me Partneritetin Publik-Privat.Shifrat tregojnë se PPP-të, në ndryshim nga ajo çfarë pretendin qeveria, e cila i përkufizon ato si “drekë falas”, janë plotësisht një barrë mbi pasurinë e publikut.

Në 2018, buxheti i shtetit do të paguajnë 70 milionë euro për koncesione

Kontratat koncesionare ose PPP-të do t’i kushtojnë qytetarëve shqiptarë rreth 70 milionë euro për vitin 2018, sipas Open Data Albania. Aktualisht janë 12 kontrata koncesionare të cilat financohen krejtësisht ose pjesërisht nga buxheti i shtetit.

Koncensionet e 2018-ës, 9.4 miliardë lekë për 8 kontrata

Tetë kontrata koncensionare do të financohen këtë vit nga buxheti i shtetit. Sipas të dhënave të Open Data Albania, që bazohen tek buxheti i shtetit 2018, janë tetë kontrata ekzistuese koncesionare apo PPP që marrin mbështetje buxhetore, ndërkohë që gjatë 2018 pritet të startojnë edhe tre kontrata të reja, me mbështetje si financim i drejtpërdrejt nga buxheti i shtetit.

Ja kush është deputeti, ish-doganier me miliona dollarë pasuri

Dje në media u raportua për deputetin– ish-doganier Alket Hyseni, rreth pasurisë së tij marramendëse, historisë së tij në dogana, në Partinë Socialiste, por dhe për lidhjet e tij klienteliste.  Sot, po sjellim të dhëna zyrtare, të deputeti, ish-doganier, i cili nga një student i shkëlqyer përfundoi tek trau i Kapshticës.

Ja ish-doganier me miliona dollarë pasuri, deputeti i…

Dje në media u raportua për deputetin– ish-doganier Alket Hyseni, rreth pasurisë së tij marramendëse, historisë së tij në dogana, në Partinë Socialiste, por dhe për lidhjet e tij klienteliste.   Sot, po sjellim të dhëna zyrtare, të deputeti, ish-doganier, i cili nga një student i shkëlqyer përfundoi tek trau i Kapshticës.

Dokumente/ Nga doganier në deputet, kush është socialisti me miliona dollarë pasuri?

Një prej deputetëve në radhët e PS-së edhe pse në moshë të re rezulton me një pasuri marramendëse.Dje CNA raportoi për  deputetin– ish-doganier Alket Hyseni, rreth pasurisë së tij marramendëse, historisë së tij në dogana, në Partinë Socialiste.Sot, kanë dalë të dhëna zyrtare, të deputetit i cili është vetëm 44 vjeç dhe pasuria i shkon në miliona dollarë.

Open Data: ‘Ja bashkitë që janë zhytur në borxhe’

Borxhi që bashkitë kanë përgjatë 2017-s është mbi 8 miliardë lekë. Kjo, bazuar në të dhënat e publikuar nga ‘Open Data Albania’. Organizata ka hulumtuar mbi vlerat e detyrimeve të njësive të qeverisjes vendore në vend.

Kush është kryebashkiaku me rrogën më të lartë. Ja kush ia kalon Veliajt

Fatos Tushe dhe Erion Veliaj kryesojnë listën e kryebashkiakëve për të ardhurat që sigurojnë nga pozicioni i tyre. Kështu Tushe, kryebashkiaku i Lushnjes, përgjatë një viti nga pagat dhe shpërblimet  ka siguruar 1.7 milionë lekë, ndërsa Veliaj në po të njëjtin vit ka përfituar 1.555 milionë lekë.

Zbulohet deputeti, ish-doganier me miliona dollarë pasuri

Dje CNA (CityNews Albania) raportoi për  deputetin– ish-doganier Alket Hyseni, rreth pasurisë së tij marramendëse, historisë së tij në dogana, në Partinë Socialiste, por dhe për lidhjet e tij klienteliste. Sot,  po sjellim të dhëna zyrtare, të deputeti, ish-doganier, i cili nga një student i shkëlqyer përfundoi tek trau i Kapshticës.