2018-05-22 11:52:07 Ndryshimi i fundit: 2018-05-22 11:52:07
Duma, Pampuri, Spiropali dhe Mesi… Zbardhen pasuritë e deputeteve të reja

Open Data Albania ka publikuar të dhëna për pasuri, të ardhura dhe shpenzime të deklaruara për 11 deputet që janë ulur për herë në parë në sallën e parlamentit këtë sesion parlamentar. Referuar të dhënave të deklaruara nga Inspektorati i Lartë i Deklarimit të Pasurive dhe të publikuar nga ODA mësohet se zëvendëskryeministrja Senida Mesi është ndër parlamentaret më të pasura.

Deputetët e rinj,zbardhet pasuria e Dumës, Salianjit dhe Gjebreas

Deputetët e rinj të Kuvendit të Shqipërisë rezultojnë pasanikë, biznesmenë të mëdhenj, pronarë asetesh, aksionesh, pasurish të patundshme dhe me koleksione arti. Open Data Albania ka publikuar deklarimet e deputetëve që kanë hyrë në Parlament për herë të parë. Deputetët e zgjedhur për herë të parë vijnë nga një e shkuar që rezulton shumë e suksesshme në biznese, profesione të lira dhe sipërmarrje.

Nga apartamentet, te ullishtet dhe jetesa me pension, pasuria e prefektëve të emëruar nga Rama

Apartamente në Tiranë e në bregdet, makina, ullishte e tokë bujqësore, të ardhura nga menaxhimi projektesh e pensionesh suplementare dhe llogari kursimi janë pasuritë e prefektëve të emëruar nga kryeministri Edi Rama në nëntor të vitit 2017. Sipas të ardhurave që deklarojnë, prefektët janë të ndarë në pronarë shtëpish e tokash dhe ata që jetojnë me pensione të parakohshëm ose suplementar.

Nga apartamentet te jetesa me pension, zbulohet pasuria e prefektëve të emëruar nga Rama

Apartamente në Tiranë e në bregdet, makina, ullishte e tokë bujqësore, të ardhura nga menaxhimi projektesh e pensionesh suplementare dhe llogari kursimi janë pasuritë e prefektëve të emëruar nga kryeministri Edi Rama në nëntor të vitit 2017. Sipas të ardhurave që deklarojnë, prefektët janë të ndarë në pronarë shtëpish e tokash dhe ata që jetojnë me pensione të parakohshëm ose suplementar.

Nga apartamentet, te ullishtet dhe jetesa me pension, pasuria e prefektëve të emëruar nga Rama

Apartamente në Tiranë e në bregdet, makina, ullishte e tokë bujqësore, të ardhura nga menaxhimi projektesh e pensionesh suplementare dhe llogari kursimi janë pasuritë e prefektëve të emëruar nga kryeministri Edi Rama në nëntor të vitit 2017. Sipas të ardhurave që deklarojnë, prefektët janë të ndarë në pronarë shtëpish e tokash dhe ata që jetojnë me pensione të parakohshëm ose suplementar. 

Pasuria e prefektëve shqiptarë

Apartamente në Tiranë e në bregdet, makina, ullishte e tokë bujqësore, të ardhura nga menaxhimi projektesh e pensionesh suplementare dhe llogari kursimi janë pasuritë e prefektëve të emëruar nga kryeministri Edi Rama në nëntor të vitit 2017.  Sipas të ardhurave që deklarojnë, prefektët janë të ndarë në pronarë shtëpish e tokash dhe ata që jetojnë me pensione të parakohshëm ose suplementar. 

Zbulohet pasuria e prefektëve të Ramës, nga apartamentet te jetesa me pension

Apartamente në Tiranë e në bregdet, makina, ullishte e tokë bujqësore, të ardhura nga menaxhimi projektesh e pensionesh suplementare dhe llogari kursimi janë pasuritë e prefektëve të emëruar nga kryeministri Edi Rama në nëntor të vitit 2017.

Pasuritë e gjyqtarëve të administratives shkallë e parë

Gjyqtarët shqiptarë vijojnë të befasojnë me deklaratat e pasurive. Gjyqtarja e Gjykatës Administrative e Shkallës së Parë të Tiranës, Mimoza Brahimi, rezulton se ka marrë një kredi me vlerë 42 700 euro, për blerjen e një automjeti Tuareg, bashkëshorti i saj blen makinë Smart me vlerë 11 mijë euro, ndërsa djali i tyre motor Yamaha 4 000 euro.

‘Lali Ambientali’ e pagoi Ardit Gjebrenë 80 mijë USD

Një shprehje hebreje thotë: ‘Vetëm djathi në çarkun e miut është falas’. Çarku ndonjëherë mund të jetë dhe festival, si për shembull ai i Këngës Magjike. *** Rreth 22 orë më parë një e-mail nga Bashkia e Tiranës ka mbërritur në të gjithë listën e adresave të redaksive në Shqipëri. 

Vetingu, ja pasuritë e gjashtë kryepolicëve. Më i pasuri është…

Policia e Shtetit këtë fillim viti pritet t’i nënshtrohet ligjit të vetingut. Të parët që do i nënshtrohen procesit do të jenë 300 oficerët me grada të larta. Projektligji që do të pastrojë Policinë e Shtetit nga korrupsioni, do të nisë kontrollin me Drejtorin e Përgjithshëm, Haki Çako.

Publikohen të dhënat, kush është kryebashkiaku me i pasur

Open Data Albania ka renditur Kryebashkiak të Zgjedhur për mandat drejtues 2015-2019, sipas vlerave për të ardhura të deklaruara për vitin 2016. Analiza përkon vetëm me të ardhura të gjeneruara gjatë 12 muajve të vitit 2016 dhe të deklaruara pranë Inspektoratit përkatës. Në krye të listës me të ardhura më të larta është kreu i bashkisë së Vorës Fiqiri Ismaili ndërsa në fund të listës është kreu i bashkisë së Fushë Arrëzit Fran Tuçi. 

Edhe shkollat e Tiranës me koncesion/ 15 milionë euro në lojë, ja firmat që dolën fituese

Bashkia e Tiranës do të dorëzojë tek koncesionari privat për 8 vjet e 6 muaj, 5 institucione arsimore, me qëllim përmirësimin e një pjese të infrastrukturës arsimore. Sipas ‘’Open Data Albania’’ në kuadër të partneritetit publik-privat, ky koncesion do të jetë i formës PBOTM (Projektim, Financim, Ndërtim, Mobilim, Mirëmbajte, Mbikëqyrje dhe Kolaudim) për pesë objekte arsimore në zonën nr.1 të Bashkisë së Tiranës. 

Në 2018, buxheti i shtetit do të paguajnë 70 milionë euro për koncesione

Kontratat koncesionare ose PPP-të do t’i kushtojnë qytetarëve shqiptarë rreth 70 milionë euro për vitin 2018, sipas Open Data Albania. Aktualisht janë 12 kontrata koncesionare të cilat financohen krejtësisht ose pjesërisht nga buxheti i shtetit.