2020-10-19 09:40:46 Ndryshimi i fundit: 2020-10-19 09:40:46
JEPEN EDHE 10 KONCESIONE TË TJERA, PAS 223 KONTRATAVE NË 4 VITE

Edhe pse Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin e pak ditëve më parë për Shqipërinë ripërsëriti thirrjen ndaj qeverisë që të ndalojë aplikimin e skemës së PPP-ve (Partneritet Publik Privat), Rama duket se nuk ka ndërmend të ndalet. Vetëm për vitin në vazhdim, 2018, janë 6 kontrata koncesionare të reja pritet të lidhen në sektorin e transportit, me një vlerë totale që arrin në 140.6 miliard lekë të reja. Të dhënat I raporton “Open Data Albania” e cila I referohet ministria së Financave dhe Ekonomisë.

Pronat publike në duar të privatit, vlera deri 504 miliardë lekë

Ornela Manjani – Shteti shqiptar ndër vite ka transferuar pronat publike në duar të privatit përmes dy mënyrave, dhënie me koncesion, ose Partneritet Publik Provat. Marrëveshjet disavjeçare arrijnë 223 kontrata koncesionare dhe të Partneritetit Publik Privat me një vlerë prej 504,8 miliardë lekësh. Ndërsa për vitin 2018 janë 8 kontrata të reja. Në total këto kontrata e kanë faturën 661,594,257,243 lekë.

Pronë 750 000 dollarë në SHBA, deputetja e PD deklarohet e ‘varfër’: Jetoj me qira në Tiranë

Statistikat e fundit të paraqitura nga Open Data Albania, tregojnë të ardhura dhe shpenzime të deklaruara për 11 deputet që janë ulur për herë në parë në sallën e Kuvendit pas zgjedhjeve të 25 qershorit.

SHIFRAT & SEKTORËT/ Qeveria bën namin me PPP-të, ja sa kontrata dhe sa miliardë lekë ka shpërndarë për klientët

Open Data Albania po hulumton mbi kontratat koncesionare apo të partneritetit Privat Publik PPP, të cilat janë lidhur ndër vite. Hulumtimi bazohet tek të dhëna për kontratat apo marrëveshjet koncesionare sipas një evidentimi të bërë në dokumentin “Relacioni për Projekt Buxhetin e Shtetit 2018”. Kontratat janë ndarë sipas sektorëve ekonomik. Kontratat koncesionare dhe PPP apo marrëveshjet janë mjaft dinamike.

“Zgjedhorja”, Shoqëria Civile 12 kërkesa politikës: Dhurimet për partitë vetëm përmes bankës

Open Data, Brahaj: Publiku të njihet me donacionet monetare përpara se të votojë partinë Komisioni për Reformën Zgjedhore zhvilloi këtë të premte seanca dëgjimore me organizata të shoqërisë civile që operojnë në fushën ezgjedhjeve. Deputetët e Komisionit të Posacëm dëgjuan 12 propozime të Open Data Albania, prezantuar nga Aranita Brahaj.  Në kulmin e diskutimeve për financime e lobime, Brahaj kërkoi që të ndryshojnë rregullat ligjorë për donacionet.

Open Data Albania: Ja 12 propozimet e plota për financimin e partive politike

Fax News bën me dije se në seancën e sotme dëgjimore në Komisionin Parlamentar për Reformën Zgjedhore, Anita Brahaj nga Open Data Albania, ka parashtruar 12 rekomandime për punën e komisionit sa u përket financimeve të partive përmes llogarive bankare. Ajo sygjeroi kërkesën për informim në kohë reale mbi donacionet monetare të fushatës, edhe përpara datës së votimit.  Brahaj u shpreh gjithashtu për shmangjen me parashikim të qartë ligjor të çdo marrëdhënie donacioni, subvencioni apo kreditimi ndërmjet subjekteve elektorale dhe subjekteve mediatike si dhe vendosjen e parashikimeve ligjore më të zgjeruara për parandalimin, deklarimin dhe kontrollin e konfliktit të interesit për donatorët.

Komisioni për Reformën Zgjedhore zhvilloi këtë të premte seanca dëgjimore me organizata të shoqërisë civile që operojnë në fushën ezgjedhjeve.  Deputetët e Komisionit të Posacëm dëgjuan 12 propozime të Open Data Albania, prezantuar nga Aranita Brahaj.  Në kulmin e diskutimeve për financime e lobime, Brahaj kërkoi që të ndryshojnë rregullat ligjorë për donacionet. 

Open Data Albania: Financimi i fushatës zgjedhore 2017

Open Data Albania përmes disa artikujve hulumtim po zbardh të dhëna në lidhje me auditivet financiare të fushatës zgjedhore 2017 për partitë kryesore. Këto të dhëna kanë strukturën e të ardhurave dhe shpenzimeve sipas partive. Artikujt hulumtues janë si vijon: Partia Demokratike të Ardhura dhe Shpenzime Elektorale Fushatë 2017

Njihuni me deputetin milioner të Partisë Socialiste

Që deputetët e parlamentit shqiptar janë ndër njerëzit më të pasur në vend, ky është fakt. Open Data Albania publikon pasuritë e ligjvënsve shqiptar, ndërsa njëri ndër ta që "dallohet" për milionat është deputeti i PS-së, Fatmir Velaj. Ai u zgjodh deputet i Vlorës gjatë vitit 2017, ndërsa deklaron rreth 1 million e 250 euro pasuri vetëm nga veprat e artit.

Njihuni me deputetin milioner të Partisë Socialiste

Që deputetët e parlamentit shqiptar janë ndër njerëzit më të pasur në vend, ky është fakt. Open Data Albania publikon pasuritë e ligjvënsve shqiptar, ndërsa njëri ndër ta që "dallohet" për milionat është deputeti i PS-së, Fatmir Velaj.

 Pasuria 1.2 mln euro e deputetit socialist, ja koleksioni artistik

Deputeti i Partisë Socialiste Fate Velaj, në vetëdeklarimin që ka bërë për pasurinë e tij dhe të familjes, përveç një apartamenti në Vlorë 85 metra katrorë, një automjeti “modest” Chrysler dhe të ardhurave të depozituara në bankë, nga paga e gruas së tij dhe ajo personale, që nuk i kalojnë 5 milionë lekët e reja (pjesa dërrmuese e parave janë të gruas) në Shqipëri dhe 6 milionë lekët në Vjenë, zotëron gjithashtu edhe disa koleksione artistike që kapin vlerën e plot 1 milionë e 250 mijë eurove.

Pasuria 1.2 mln euro e deputetit socialist, ja koleksioni artistik

Deputeti i Partisë Socialiste Fate Velaj, në vetëdeklarimin që ka bërë për pasurinë e tij dhe të familjes, përveç një apartamenti në Vlorë 85 metra katrorë, një automjeti “modest” Chrysler dhe të ardhurave të depozituara në bankë, nga paga e gruas së tij dhe ajo personale, që nuk i kalojnë 5 milionë lekët e reja (pjesa dërrmuese e parave janë të gruas) në Shqipëri dhe 6 milionë lekët në Vjenë, zotëron gjithashtu edhe disa koleksione artistike që kapin vlerën e plot 1 milionë e 250 mijë eurove.

Deputetët e rinj, dhjetëra herë më të pasur se ata të rikonfirmuar

Open Data Albania ka shtuar në rubrikën Para dhe Pushtet të dhëna për deklarime fillestare të deputetëve që kanë hyrë në Parlament për herë të parë. Përveç të dhënave të publikuara në një format të mirëstrukturuar dhe sipas disa kategorive të pasurisë, janë publikuar edhe versionet PDF të deklarimit. Kjo për të ndihmuar këto të informohet sipas dokumentit autentik të nënshkruar nga vetë subjektit.