2018-05-22 11:52:07 Ndryshimi i fundit: 2018-05-22 11:52:07
Gjyqtari gjysmëmilion euro! Artan Zeneli, të ardhura 4 herë më të larta se paga

Vettingu nuk i ka çelur ende seancat publike ndaj anëtarëve të Gjykatës së Larte. Të dhënat e Open Data Albania tregojnë se mesatarisht çdo anëtar i Gjykatës së Lartë ka raportuar të ardhura vjetore katër herë më të larta se paga si gjyqtar, ndërsa pasuria neto e tyre llogaritet të jetë 8.4 milionë dollarë.

Para e pushtet, lekët e vëna nga anëtarët e Gjykatës së Lartë

Open Data Albania ka renditur Gjyqtarët  e Gjykatës së Lartë sipas vlerave për të ardhura të deklaruara për vitin 2015. Gjyqtarët në Republikën e Shqipërisë janë subjekt i deklarimit dhe kontrollit publik të pasurive dhe konfliktit të interesit. Ata duhet të dorëzojnë në fillim viti një Deklaratë ku bëhen të ditura të ardhura, shtesa apo pakësim të pasurisë për dymbëdhjetë muaj të vitit të fundit. 

Gjyqtari gjysmëmilion euro! Artan Zeneli, të ardhura 4 herë më të larta se paga

Vettingu nuk i ka çelur ende seancat publike ndaj anëtarëve të Gjykatës së Larte. Të dhënat e Open Data Albania tregojnë se mesatarisht çdo anëtar i Gjykatës së Lartë ka raportuar të ardhura vjetore katër herë më të larta se paga si gjyqtar, ndërsa pasuria neto e tyre llogaritet të jetë 8.4 milionë dollarë.

I varfri i Gjykatës së Apelit/ Valbon Çekrezi në mjerim drejt Vettingut

Reforma në drejtësi ka hyrë në një fazë të re zbatimi. Vettingu veçse ka dhënë rezultatet e para të pastrimit të drejtësisë. Gjyqtarët dhe prokurorët, që  u janë bindur politikës dhe që u kanë shërbyer grupeve dhe klaneve mafioze, pritet të jenë jashtë dyerve të institucionit të drejtësisë.

I varfëri i Gjykatës së Apelit, Valbon Çekrezi i “zhytur” në kredi drejt Vettingut

Reforma në drejtësi ka hyrë në një fazë të re zbatimi. Vettingu veçse ka dhënë rezultatet e para të pastrimit të drejtësisë. Gjyqtarët dhe prokurorët, që u janë bindur politikës dhe që u kanë shërbyer grupeve dhe klaneve mafioze, pritet të jenë jashtë dyerve të institucionit të drejtësisë.

Gjyqtari gjysmëmilion euro! Artan Zeneli, të ardhura 4 herë më të larta se paga

Vettingu nuk i ka çelur ende seancat publike ndaj anëtarëve të Gjykatës së Larte. Të dhënat e Open Data Albania tregojnë se mesatarisht çdo anëtar i Gjykatës së Lartë ka raportuar të ardhura vjetore katër herë më të larta se paga si gjyqtar, ndërsa pasuria neto e tyre llogaritet të jetë 8.4 milionë dollarë.

“Pabukës”, por jeta që bën nxjerr “blof” çunin e Fahriut. Zbardhen faktet si mashtron me pasurinë

Profili “politik” i çunit të Fahriut është i mangët, pa përfshirë deklarimin e pasurisë së tij. I katapultuari i Lulzim Bashës, Klevis Balliu, ka braktisur luksin vetëm në formularin e deklarimit të pasurisë.

Veliaj Pays Albtelekom, Albtelekom Pays His Brother

Yet, the Tirana mayor’s true motto seems to be “those who steal and abuse power also want to have fun.” Erion Veliaj has begun organizing several concerts in Tirana to celebrate the three-year anniversary of coming to power as mayor of Tirana.

Bashkia Tiranë: miliona euro në tendera të dyshimtë për parkimin nëntokësor në Sheshin Italia

Bashkia Tiranë i ka dhënë 2,5 milionë euro Albstar shpk, kompanisë që po ndërton stadiumin e ri kombëtar, për ndërtimin e parkimit nëntokësor në Sheshin Italia, para stadiumit. I gjithë ndërtimi do të financohet nga buxheti i Bashkisë.

“Vettingu” djeg një tjetër gjyqtare, shkarkohet nga Kushtetuesja Altina Xhoxhaj

Vendimi u mor pasi KPK shqyrtoi për një javë dokumentacionin e paraqitur nga Xhoxhaj për të argumentuar pasurinë e deklaruar. Gjatë shqyrtimit të dosjes së anëtares së Kushtetueses, KPK-ja konstatoi mospërputhje në deklarim të burimin e parave,

I rradhës në sitën e Vetingut, zbardhet pasuria e gjyqtarit të kushtetueses Fatmir Hoxha

Fatmir Hoxha është gjyqtari i rradhës që do të duhet të përballet me Vetingun. Seanca ndaj tij do të zhvillohet në datën 7 Maj, ora 11 në Komisionin e pavarur të kualifikimit.

Bashkia Tiranë paguan me tendera të dyshimtë Albtelekom, Albtelecom paguan vëllain e Veliajt

Por motoja e vërtetë e kryebashkiakut duket se është “ata që abuzojne dhe vjedhin shumë, duan edhe të argëtohen.” Veliaj ka nisur prej disa ditësh organizimin e një sërë koncertesh në Tiranë, për të festuar 3 vjetorin e ardhjes në krye të Bashkisë Tiranë.

Investigim/ Veliaj paguan me tendera të dyshimtë Albtelecom, Albtelecom paguan vëllain e Veliajt

“Ëndrra jonë është që të vazhdojmë edhe këtë vit siç kemi bërë këto 3 vjet me shumë punë, por dhe me shumë qejf. Ata që punojnë shumë, duan edhe të argëtohen.” Por motoja e vërtetë e kryebashkiakut duket se është “ata që abuzojne dhe vjedhin shumë, duan edhe të argëtohen.”