COVID-19 në Shqipëri

75991

Raste në testuara

12535

Të prekur

6995

Të shëruar

364

Të vdekur

COVID-19 në Shqipëri

Today in our country (21 Shtator 2020):
Total number of people tested 75991 (2.64% of the population)
According to the Laboratory of Microbiology at QSUT, until June 26 , out of a total of 3380 serological tests (immunization) that were performed, mostly medical personnel individuals. The positivity was 6%.
Number of infected people 12535 (16.50% of those tested)
Number of activ cases 5176
Number of people tested in 24h 809
Number of fatalities for the last 24h 2
Hospitalized 189
New cases for the last 24 hours 150
Number of patients in intensive therapy 16
Number of fatalities 364
Number of recovered patients 6995
Average age of infected patients 46.8 years old
Average age of hospitalized people 61 years old
85% of cases are +50 years old
53% of cases are Male; 47% Female
Youngest age infected 2 months ; oldest age 92 years
35 Children infected.
120 Doctors and nurses infected, 9 infected in last 24 hours (June 11)
18 Police Officers (including 4 from the Ministry of Defence reception structure)
6 Pregnant womens (4 recovered currently in good health)
1 Journalist (currently in good health and isolated at home)
Total Population of Albania 2 877 797.
Cases recorded in Tiranë 5621, Durrës 804, Lushnje 202, Elbasan 474, Fier 366, Rrogozhin 15, Kavaj 275, Korcë 388, Vlorë 338, Shkodër 725, Has 87, Lezhë 322, Berat 222, Krujë 745, Tropojë 76, Pukë 88, Mirditë 118, Kukës 269, Mallakastër 19, Kurbin 194, Mat 56, Kamëz 169, Librazhd 37, Ura Vajgurore 13, Gjirokastër 114, Sarandë 35, Pogradec 98, Permet 40, Delvinë 24, Tepelenë 28, Vau Dejës 18, Divjakë 53, Fushe Arrëz 22, Selenicë 8, Belsh 2, Dibër 39, Kolonjë 38, Malesi e Madhe 60, Bulqize 42, Himare 4, Memaliaj 8, Perrenjas 8, Devoll 31, Roskovec 11, Peqin 19, Shijak 20, Klos 23, Gramsh 62, Kucove 35, Skrapar 4, Finiq 4, Vore 20, Maliq 12, Patos 19, Cerrik 8, Pustec 3
StaySafe!!!

Në vendin tonë deri më sot (21 Shtator 2020)
Numri Total të Testuar 75991 (2.64% e popullsisë)
Sipas Laboratorit të Mikrobiologjisë në QSUT deri data 26 qershor janë bërë në total 3380 teste serologjik (imunizimi), individ kryesisht personel shëndetësorë. Pozitiviteti është 6%.
Numri i të Infektuarve 12535 (16.50% e totalit të rasteve të testuar)
Numri i rasteve aktive 5176
Numri i të Testuarve për 24h 809
Numri i Vdekjeve për 24h 2
Të spitalizuar 189
Raste të reja në 24 orët e fundit 150
Numri i Pacientëve në Terapi Intensive 16
Numri i Vdekjeve 364
Numri i Pacientëve të shëruar 6995
Mosha Mesatare e të infektuarve 46.8 vjeç
Mosha mesatare e pacientëve të spitalizuar 61 vjeç
85% e rasteve mbi +50 vjec
53% e rasteve meshkuj; 47% Femra
Më i riu i infektuar 2 muaj; më i moshuari 92 vjec
35 Fëmijë të infektuar.
120 Punonjës të shëndetësisë, mjek dhe infermier të infektuar, 9 në 24 orët e fundit (11 qershor)
18 Efektiva policie të infektuar, 4 Struktura e recepsionit në Ministrin e Mbrojtjes
6 Gra shtatëzëna, 4 tashmë të shëruara në shëndet të mirë
1 Gazetar aktualisht i izoluar në banesë
Popullsia Totale 2 877 797.
Raste të shënuara Tiranë 5621, Durrës 804, Lushnje 202, Elbasan 474, Fier 366, Rrogozhin 15, Kavaj 275, Korcë 388, Vlorë 338, Shkodër 725, Has 87, Lezhë 322, Berat 222, Krujë 745, Tropojë 76, Pukë 88, Mirditë 118, Kukës 269, Mallakastër 19, Kurbin 194, Mat 56, Kamëz 169, Librazhd 37, Ura Vajgurore 13, Gjirokastër 114, Sarandë 35, Pogradec 98, Permet 40, Delvinë 24, Tepelenë 28, Vau Dejës 18, Divjakë 53, Fushe Arrëz 22, Selenicë 8, Belsh 2, Dibër 39, Kolonjë 38, Malesi e Madhe 60, Bulqize 42, Himare 4, Memaliaj 8, Perrenjas 8, Devoll 31, Roskovec 11, Peqin 19, Shijak 20, Klos 23, Gramsh 62, Kucove 35, Skrapar 4, Finiq 4, Vore 20, Maliq 12, Patos 19, Cerrik 8, Pustec 3
#RriNShpi

Të prekur

12535 raste të konfirmuar

Fatalitete

364 persona kanë ndërruar jetë

Raste në terapi intensive

16 raste në terapi intensive

Raste të dyshuara

75991 raste te dyshuara.

Raste të shëruar

6995 raste të shëruarish

Raste të spitalizuar

189 raste të spitalizuar

Të dhëna të përgjithshme

Simptomat më të zakonshme të COVID-19 janë ethet, lodhja dhe kollë e thatë. Disa pacientë mund të kenë dhimbje dhe vuajtje, zënie të hundës, rrjedhje në hundë, dhimbje të fytit ose diarre. Këto simptoma janë zakonisht të lehta dhe fillojnë gradualisht. Disa njerëz infektohen por nuk shfaqin ndonjë simptomë dhe nuk ndjehen keq.
Shumica e njerëzve (rreth 80%) shërohen nga sëmundja pa pasur nevojë për trajtim të veçantë. Rreth 1 nga çdo 6 persona që marrin COVID-19 sëmuren rëndë dhe kanë vështirësi në frymëmarrje.

Të dhënat për Shqipërinë i referohen komunikimeve zyrtare të Institutit të Shëndetit Publik
Për dinamikën e Covid -19 në Kosovë informohu përmes databazës Open Data për Kosovën

Për çdo informacion statistikor dhe jo vetëm na shkruani tek info@ais.al ose aranita.brahaj@ais.al

Aktet Ligjore COVID-19

Në këtë Katalog Dokumentash janë listuar Aktet Ligjore për Situaten e COVID-19.

Të infektuar

Të dyshuar VS Të infektuar - 24h

Informacione mbi të spitalizuartit, të vdekurit dhe në terapi intensive

Shpërndarja e COVID-19 në bashki

Shpërndarja e COVID-19 datë 21 Shtator 2020

Të dyshuarit të infektuar nga COVID-19

Spitalizime kundrejt të prekurve nga COVID-19

Vdekshmëria kundrejt të spitalizuarve me COVID-19

Raporti në perqindje - Testime/Prekshmëri/Spitalizime/Vdekshmëri

COVID-19 në gjithë Botën

Zgjidhni shtetin ne hartë për të parë statistika për atë shtet.


Këshilla

Ndiqni disa këshilla që mund të shpëtojnë jetë për të dashurit tuaj.

Si perhapet COVID-19

Mësoni se si përhapet

Aktualisht nuk ka vaksinë për të parandaluar sëmundjen koronavirus 2019 (COVID-19).
Mënyra më e mirë për të parandaluar sëmundjen është të shmangni ekspozimin ndaj këtij virusi.
Virusi mendohet se përhapet kryesisht nga personi në person.
Midis njerëzve që janë në kontakt të ngushtë me njëri-tjetrin (brenda rreth 6 këmbësh).
Nëpërmjet pikave të frymëmarrjes të prodhuara kur një person i infektuar kollitet ose teshtit.
Higjena per COVID-19

Merrni masa te ndihmoni vetveten

Pastroni duart shpesh
Lani duart shpesh me sapun dhe ujë për të paktën 20 sekonda, veçanërisht pasi të keni qenë në një vend publik, ose pasi të keni fryrë hundën, kollitjen ose teshtitjen.
Nëse sapuni dhe uji nuk janë të disponueshëm, përdorni një sanitizues dore që përmban të paktën 60% alkool. Mbuloni të gjitha sipërfaqet e duarve tuaja dhe fërkojini ato derisa të ndjehen të thata.
Shmangni prekjen e syve, hundës dhe gojës me duar të palara.
Shmangni kontaktet e ngushta

Shmangni kontaktet e ngushta

Shmangni kontaktin e ngushtë me njerëzit që janë të sëmurë
Vendosni distancën midis vetes dhe njerëzve të tjerë nëse COVID-19 po përhapet në komunitetin tuaj.
Kjo është veçanërisht e rëndësishme për njerëzit që kanë më shumë rrezik të sëmuren.
Image Description

Mbuloni perhapjen e pikave kur kolliteni apo teshtini

Mbuloni gojën dhe hundën me një shami kur kolliteni ose teshtitni ose përdorni pjesën e brendshme të bërrylit tuaj.
Lani menjëherë duart tuaja me sapun dhe ujë për të paktën 20 sekonda. Pastroni duart tuaja me një sanitizues dore që përmban të paktën 60% alkool.

Nëse ndjeni që keni simptoma telefononi 127 nga territori i Republikës së Shqipërisë ose 038 200 80 800 nga territori i Republikës së Kosovës

Edhe një herë një lutje për qytetarët: Mos shkoni menjëherë në spital!

Për çdo informacion statistikor dhe jo vetëm na shkruani tek info@ais.al ose aranita.brahaj@ais.al