2021-01-26 13:24:29 Ndryshimi i fundit: 2021-01-26 13:24:29
Lista e Donatorëve për fushatën zgjedhore 2017 shumë mbi 100 mijë lekë

Lista e Donatorëve për fushatën zgjedhore 2017 shumë mbi 100 mijë lekë

Open Data Albania, po publikon Listën e Donatorëve të Partive Politike, subjekte zgjedhore në Fushatën për Zgjedhjet e Përgjithshme 2017. Donatorët për vlera mbi 100 milion lekë regjistrohen gjatë fushatës në një regjistër të posaçëm. Ata duhet të bëjnë pagesa vetëm në llogarinë bankare të çelura nga subjekti elektoral në një bankë të nivelit të dytë dhe të paracaktuar për dhurime zgjedhore.

Me shume
Buxheti sipas Institucioneve 2018

Buxheti sipas Institucioneve 2018

Open Data Albania po hulumton mbi shperndarjen e burimeve sipas Institucioneve dhe Programeve. Bazë për këtë hulumtim ka qenë ligji nr 109 datë 30 nëntor 2017. Sipas tabelës së publikuar nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë, janë parashikuar për Institucionet dhe Programet treqind e tetë pikë nentë miliardë lekë (308,9) . Një vit më parë Buxheti sipas Institucioneve u parashikua dyqind e tetëdhjetë e tre pikë tetë miliardë lekë( 283,8), me një rritje prej 9 për qind krahasuar me një vit më parë, rritja më e madhe për periudhën 2012-2018. Në pesëvjeçarin e fundit ky është viti me rritjen në të lartë kundrejt vitit të mëparshëm.

Me shume
Instrumentet e Pagesës Elektronike dhe Bankingu Modern në Bankat e Nivelit të Dytë në Shqipëri  2013 deri 2015

Instrumentet e Pagesës Elektronike dhe Bankingu Modern në Bankat e Nivelit të Dytë në Shqipëri 2013 deri 2015

Open Data Albania po hulumton lidhur me produktet dhe shërbimet financiare të Bankave të Nivelit të Dytë të liçensuara nga Banka e Shqipërisë për të ushtruar aktivitetin brenda vendit si dhe Instrumentet e Pagesës Elektronike e Bankingun Modern të ofruar nga Bankat e Nivelit të Dytë në Republikën e Shqipërisë. Bankat e Nivelit të Dytë

Me shume
Renditja 30 Operatorët Ekonomik me vlerën më të lartë të kontratave të lidhur me Bashki, korrik 2015 - janar 2017

Renditja 30 Operatorët Ekonomik me vlerën më të lartë të kontratave të lidhur me Bashki, korrik 2015 - janar 2017

Organizata AIS, promotore e Open Data për Shqipërinë  ka hulumtuar mbi renditjen e operatorëve ekonomik që kanë fituar kontrata përmes prokurimeve publike me Njësi të Qeverisjes Vendore. Hulumtimi është bërë sipas vlerave dhe përkon me periudhën kohore nga korrik 2015 deri 31 janar 2017.

Me shume

Transaksione Thesari

Kalkuluesi i taksave 2015 - Tax Calcutor 2015 Albania

Transaksione Thesari eshte nje sherbim qe ofrohet nga organizata AIS me qellim informim, transparence, monitorim dhe llogaridhenie per qytetaret. Sherbimi u jep mundesi taksapaguesve te mesojne si shpenzohen parate nga qeverite dhe institucionet publike. Te dhenat kane burim paresore Sistemin e Shpenzimeve te Zyres Qendrore te Thesarit. Informacioni i ofruar nga AIS permes dy portaleve Spending Data Albania dhe Open Data Albania ka te plote edo pagese, transaksion thesari te realizuar nga 1600 institucionet buxhetore ne vend nga data janar 2012 e ne vijim.

Kliko KETU per te perdorur aplikimin

Open Corporates Albania

Projekt Buxheti 2018 - Planned budget in Albania 2018

Krijimi i instrumenteve qe lehtesojne gjetjen, perdorimin dhe vizibilitetin e informacionit mbi shperndarjen e kontratave publike sipas kontraktoreve / klienteve. Rritje e kapacitetit te gazetareve lokal ne realizimin e shkrimeve mbi shperndarjen e kontratave publike sipas Klienteve. Identifikim i shperndarjes se kontratave publike (parase publike) ne klient sipas grupit gjinor.

Kliko KETU per te perdorur aplikimin

Banka e Shqipërisë, Fitimi Transferuar në Buxhetin e Shtetit 2015-2016

Banka-e-Shqiperise-Fitimi-Transferuar-ne-Buxhetin-e-Shtetit-2015-2016

Open Data Albania po përditëson të dhënat lidhur me fitimin e Bankës së Shqipërisë të transferuar në buxhetin e shtetit. Banka e Shqipërisë është banka qendrore e vendit tonë dhe vepron në bazë të dispozitave të ligjit nr. 8269, datë 23.12.1997. Ajo është e pavarur nga çdo pushtet tjetër për realizimin e objektivit kryesor të veprimtarisë së saj.

me shume
Artikuj bashkangjitur

Origjina e Kapitalit Aksionar të Bankave të Nivelit të Dytë në Shqipëri dhe Frekuenca e Ndryshimit të Pr

Origjina-e-Kapitalit-Aksionar-te-Bankave-te-Nivelit-te-Dyte-ne-Shqiperi-dhe-Frekuenca-e-Ndryshimit-te-Pronesise--Ekstrakt-QKB-15-Mars-2017

Open Data Albania po hulumton mbi Origjinën e Kapitalit Aksionar të Bankave të Nivelit të Dytë në Shqipëri dhe Frekuencën e Ndryshimit të Pronësisë. Bankat e Nivelit të Dytë, janë shoqëri me seli në territorin e Republikës së Shqipërisë, që ushtrojn veprimtari bankare duke përfshirë por pa u kufizuar me pranimin e depozitave monetare ose i fondeve të tjera të ripagueshme nga publiku dhe përdorimi i tyre për dhënie kredie, si dhe emetimi i mjeteve të pagesës në formën e parasë elektronike.

me shume
Artikuj bashkangjitur

Ne fokus

Qeverisje Lokale

Raporte-gjinore-ne-drejtimin-e-shoqerive--tregtare-zoteruar-nga-bashkite

Raporte gjinore në drejtimin e shoqërive tregtare zotëruar nga bashkitë

me shume more_arrow

Ekonomia

Koncesionet-dhe-Partneritet-Publike-Private-PPP-Vlera-e-tyre-e-Investimit-sipas-Sektoreve

Koncesionet dhe Partneritet Publike Private PPP, Vlera e tyre e Investimit sipas Sektorëve

me shume more_arrow